2017. október 8., vasárnap

Santelli-rántotta

Italo Santelli olasz származású, sokáig Magyarországon élő vívómester volt. Kedvenc helye a Gellért szálloda volt, amelynek éttermét Gundel Károly vezette. Oda tért be szinte minden nap tízóraizni, és mivel ez a rántotta volt a kedvence, végül róla nevezték el.


Santelli-rántotta

Hozzávalók (1 személyre): 5 dkg házi füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2-3 evőkanál olaj, 3-4 tojás, só, bors, kevés sajt, petrezselyemzöld.


Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát megpirítjuk az olajon, zsírját kiolvasztjuk. A kolbászt, a kicsumázott paprikát meg a paradicsomot vékony karikákra vágjuk. A szalonnára dobjuk a kolbászt, hagyjuk megpirulni, majd beletesszük a paprikát, és amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a paradicsomkarikákat is. Megszórjuk sóval-borssal, addig pároljuk, amíg a paradicsom leve el nem fő. Ráöntjük a felvert, ízesített tojást, és lefedve, óvatosan rázogatva addig sütjük, amíg a teteje is meg nem dermed. Nem fordítjuk meg. Sajttal (parmezánnal a legjobb) megszórva kínáljuk. 

FF - 2017/9.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. október 8., vasárnap

Santelli-rántotta

Italo Santelli olasz származású, sokáig Magyarországon élő vívómester volt. Kedvenc helye a Gellért szálloda volt, amelynek éttermét Gundel Károly vezette. Oda tért be szinte minden nap tízóraizni, és mivel ez a rántotta volt a kedvence, végül róla nevezték el.


Santelli-rántotta

Hozzávalók (1 személyre): 5 dkg házi füstölt szalonna, 20 dkg debreceni kolbász, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 2-3 evőkanál olaj, 3-4 tojás, só, bors, kevés sajt, petrezselyemzöld.


Elkészítése: A kis kockákra vágott szalonnát megpirítjuk az olajon, zsírját kiolvasztjuk. A kolbászt, a kicsumázott paprikát meg a paradicsomot vékony karikákra vágjuk. A szalonnára dobjuk a kolbászt, hagyjuk megpirulni, majd beletesszük a paprikát, és amikor kissé összeesett, hozzáadjuk a paradicsomkarikákat is. Megszórjuk sóval-borssal, addig pároljuk, amíg a paradicsom leve el nem fő. Ráöntjük a felvert, ízesített tojást, és lefedve, óvatosan rázogatva addig sütjük, amíg a teteje is meg nem dermed. Nem fordítjuk meg. Sajttal (parmezánnal a legjobb) megszórva kínáljuk. 

FF - 2017/9.

Nincsenek megjegyzések: