2017. augusztus 25., péntek

Rumos dinnyekoktél

Bár ez nálunk a legnagyobb kánikulában készült, azért ez most is finom. Most, amíg - tudjuk - Lőrinc nem végzi el dolgát... :) Hogy ez az adag hány személynek elég... az attól függ, ki mennyire szereti a dinnyét. Mi ketten ettük meg a férjemmel, mégha nem is egyszerre.
Nyári partik asztali dísze is lehet, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek addig nem hagynák békén, amíg el nem fogyna. Persze, nekik rum nélkül...


Rumos dinnyekoktél

Hozzávalók: 1-1 görögdinnye, illetve sárga és fehér bélű sárgadinnye, 2-3 evőkanál rum (vagy vodka).

Elkészítése: A dinnyéket megmossuk, kettévágjuk, magjaikat (amennyiben lehet) eltávolítjuk, majd karalábévájóval ügyes gömböket vájunk belőlük. Az egyik dinnyehéjat megvágjuk cakkosra (vagy eleve úgy vágjuk ketté), és a színes gömböket váltakoztatva belehelyezzük. A felfogott dinnyelevet elkeverjük a rummal, és rálocsoljuk a gömbökre. Zöld levélkével, esetleg valamilyen piros vagy más színű gyümölccsel díszítjük. Készíthetjük úgy is, hogy a gömböket tálba tesszük, meglocsoljuk rummal, és néhányszor összeforgatjuk, mielőtt a dinnyehéjba töltenénk. Jól behűtve kínáljuk.

EK - 2018/8



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. augusztus 25., péntek

Rumos dinnyekoktél

Bár ez nálunk a legnagyobb kánikulában készült, azért ez most is finom. Most, amíg - tudjuk - Lőrinc nem végzi el dolgát... :) Hogy ez az adag hány személynek elég... az attól függ, ki mennyire szereti a dinnyét. Mi ketten ettük meg a férjemmel, mégha nem is egyszerre.
Nyári partik asztali dísze is lehet, biztos vagyok benne, hogy a gyerekek addig nem hagynák békén, amíg el nem fogyna. Persze, nekik rum nélkül...


Rumos dinnyekoktél

Hozzávalók: 1-1 görögdinnye, illetve sárga és fehér bélű sárgadinnye, 2-3 evőkanál rum (vagy vodka).

Elkészítése: A dinnyéket megmossuk, kettévágjuk, magjaikat (amennyiben lehet) eltávolítjuk, majd karalábévájóval ügyes gömböket vájunk belőlük. Az egyik dinnyehéjat megvágjuk cakkosra (vagy eleve úgy vágjuk ketté), és a színes gömböket váltakoztatva belehelyezzük. A felfogott dinnyelevet elkeverjük a rummal, és rálocsoljuk a gömbökre. Zöld levélkével, esetleg valamilyen piros vagy más színű gyümölccsel díszítjük. Készíthetjük úgy is, hogy a gömböket tálba tesszük, meglocsoljuk rummal, és néhányszor összeforgatjuk, mielőtt a dinnyehéjba töltenénk. Jól behűtve kínáljuk.

EK - 2018/8



Nincsenek megjegyzések: