2017. július 12., szerda

Ratatouille, avagy a franciák lecsója

Még sosem készítettem ratatouille-t, pedig nagyon birizgálta mindig a fantáziámat. De eljött az ideje, és nagyon ízlett mindenkinek, aki kóstolta. Férjecském, bár eleinte gyanakvóan méregette, miután megkóstolta, jól bepakolt belőle. :) Nagyon finom lett, na, minden öndicséret nélkül. :)


Ratatouille, avagy a franciák lecsója

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy lila hagyma, 1-1 piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika, 2 kisebb cukkini, 1-2 padlizsán, 5 paradicsom, 1 dl fehérbor, 3 babérlevél, néhány ágacska friss kakukkfű, só, bors, olaj.

Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, amit kell meghámozunk, illetve feldaraboljuk: a hagymát csíkokra, a paprikát nagyobb darabokra, a cukkinit félbe, majd kb. ½ cm vastag szeletekre, a padlizsánt pedig kb. 2x2 cm-es kockákra. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, húsát pedig feldaraboljuk. A zöldségeket 2-2 evőkanálnyi olajon külön-külön erős lángon megpirítjuk, miközben szinte állandóan kavargatjuk, hogy le ne égjenek. A padlizsánhoz valamivel több olajra lesz szükség, mert jobban beszívja. Miután mindegyiket megpirítottuk, nagyobb serpenyőbe vagy lábosba tesszük, mellédobjuk a babérlevelet és a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, aláöntjük a bort, és lefedve max. 5 percig rotyogtatjuk. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét. Pirított bagettel kínáljuk. Ez utóbbi az én fotómról szépen lemaradt a nagy igyekezetben. :P :D 

KT - 2017/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2017. július 12., szerda

Ratatouille, avagy a franciák lecsója

Még sosem készítettem ratatouille-t, pedig nagyon birizgálta mindig a fantáziámat. De eljött az ideje, és nagyon ízlett mindenkinek, aki kóstolta. Férjecském, bár eleinte gyanakvóan méregette, miután megkóstolta, jól bepakolt belőle. :) Nagyon finom lett, na, minden öndicséret nélkül. :)


Ratatouille, avagy a franciák lecsója

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy lila hagyma, 1-1 piros, sárga és zöld húsú kaliforniai paprika, 2 kisebb cukkini, 1-2 padlizsán, 5 paradicsom, 1 dl fehérbor, 3 babérlevél, néhány ágacska friss kakukkfű, só, bors, olaj.

Elkészítése: A zöldségeket megmossuk, amit kell meghámozunk, illetve feldaraboljuk: a hagymát csíkokra, a paprikát nagyobb darabokra, a cukkinit félbe, majd kb. ½ cm vastag szeletekre, a padlizsánt pedig kb. 2x2 cm-es kockákra. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, meghámozzuk, húsát pedig feldaraboljuk. A zöldségeket 2-2 evőkanálnyi olajon külön-külön erős lángon megpirítjuk, miközben szinte állandóan kavargatjuk, hogy le ne égjenek. A padlizsánhoz valamivel több olajra lesz szükség, mert jobban beszívja. Miután mindegyiket megpirítottuk, nagyobb serpenyőbe vagy lábosba tesszük, mellédobjuk a babérlevelet és a száráról lecsipkedett kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, aláöntjük a bort, és lefedve max. 5 percig rotyogtatjuk. Vigyázzunk, hogy a zöldségek ne főjenek szét. Pirított bagettel kínáljuk. Ez utóbbi az én fotómról szépen lemaradt a nagy igyekezetben. :P :D 

KT - 2017/7

Nincsenek megjegyzések: