2016. november 29., kedd

Növendékpaprikás puliszkával

Minálunk növendéknek hívják azt a szarvasmarhát, amelyik már nem borjú, de még nem is marha igazából. Nos, egy ilyen két éves fiatal állatnak a felét vettük meg a hónap elején, összesen 98 kilót téve ki csupán a húsos-csontos része, a 12 kiló belsőséget nem is számítva... Finom pörköltet ettünk egy alkalommal belőle, majd másnap paprikásként született újjá a maradék.


Növendékpaprikás puliszkával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fiatal marhahús (növendékhús), 4 hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 3 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, víz vagy tej, só, bors, olaj.

Elkészítése: Egy hagymát csíkokra vágunk, 4-5 evőkanálnyi olajon megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a maradék csíkokra vágott hagymát, beletesszük a nagyobb kockákra vágott húst, sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a hús puhára nem fő. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és főzzük még 1-2 percig. A lisztet elkeverjük a tejföllel, fellazítjuk kevés forró lével, és az ételhez adjuk. Jól kiforraljuk, illetve ha túl sűrű, vízzel vagy tejjel tovább hígítjuk jól kiforralva ismét. Utánaízesítünk, majd puliszkával és tetszés szerinti savanyúsággal kínáljuk.

Megjegyzés: Hogy gyorsabban elkészüljön, érdemes kuktában főzni.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. november 29., kedd

Növendékpaprikás puliszkával

Minálunk növendéknek hívják azt a szarvasmarhát, amelyik már nem borjú, de még nem is marha igazából. Nos, egy ilyen két éves fiatal állatnak a felét vettük meg a hónap elején, összesen 98 kilót téve ki csupán a húsos-csontos része, a 12 kiló belsőséget nem is számítva... Finom pörköltet ettünk egy alkalommal belőle, majd másnap paprikásként született újjá a maradék.


Növendékpaprikás puliszkával

Hozzávalók 4 személyre: 1 kg fiatal marhahús (növendékhús), 4 hagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 3 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, víz vagy tej, só, bors, olaj.

Elkészítése: Egy hagymát csíkokra vágunk, 4-5 evőkanálnyi olajon megpirítjuk, rászórjuk a pirospaprikát, elkavarjuk, és felöntjük kevés vízzel. Hozzáadjuk a maradék csíkokra vágott hagymát, beletesszük a nagyobb kockákra vágott húst, sóval és borssal ízesítjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és lefedve, közepes lángon addig főzzük, amíg a hús puhára nem fő. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és főzzük még 1-2 percig. A lisztet elkeverjük a tejföllel, fellazítjuk kevés forró lével, és az ételhez adjuk. Jól kiforraljuk, illetve ha túl sűrű, vízzel vagy tejjel tovább hígítjuk jól kiforralva ismét. Utánaízesítünk, majd puliszkával és tetszés szerinti savanyúsággal kínáljuk.

Megjegyzés: Hogy gyorsabban elkészüljön, érdemes kuktában főzni.

Nincsenek megjegyzések: