2016. augusztus 4., csütörtök

Labodás-tejszínes tészta, rukkolával

Ez a fogás nem most készült, hanem akkor, amikor a laboda és a rukkola még friss, új volt a kertben, ám a laboda leveleiből most is lehet szedegetni, rukkola - ha kertben nincs is - boltban vásárolható, vagy "legrosszabb" esetben helyettesíthető az egész spenóttal. Persze, akkor ehhez az ízkombinációhoz már semmi köze nem lesz, de mindenképpen finom. És a fogás lényege, hogy nagyon gyorsan elkészül.


Labodás-tejszínes tészta, rukkolával

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg labodalevél, 2 maréknyi rukkola, 5-6 cikk fokhagyma, 4-5 dl tejszín vagy tej, esetleg tej és tejszín vegyesen, 2 evőkanál tejföl, só, bors, olaj, olívaolaj, citromlé, 40 dkg száraztészta.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, összekavarjuk, és melegen tartjuk. Kevés forró olajon megfuttatjuk az összeaprított fokhagymát, azonnal rádobjuk a labodaleveleket, és addig pároljuk néha átforgatva, míg kissé össze nem esnek, illetve a levük nagyrésze el nem fő. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk. Tetszés szerint utánaízesítünk, belekeverjük a tejfölt, és ha szeretnénk, citromlével is ízesíthetjük. Végül beleforgatjuk a rukkolát meg a főtt tésztát, 4-5 percig állni hagyjuk, hogy a tészta beszívja a mártás ízeit, majd tálaljuk.
EK - 2017/5
BA - 2017/4

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. augusztus 4., csütörtök

Labodás-tejszínes tészta, rukkolával

Ez a fogás nem most készült, hanem akkor, amikor a laboda és a rukkola még friss, új volt a kertben, ám a laboda leveleiből most is lehet szedegetni, rukkola - ha kertben nincs is - boltban vásárolható, vagy "legrosszabb" esetben helyettesíthető az egész spenóttal. Persze, akkor ehhez az ízkombinációhoz már semmi köze nem lesz, de mindenképpen finom. És a fogás lényege, hogy nagyon gyorsan elkészül.


Labodás-tejszínes tészta, rukkolával

Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg labodalevél, 2 maréknyi rukkola, 5-6 cikk fokhagyma, 4-5 dl tejszín vagy tej, esetleg tej és tejszín vegyesen, 2 evőkanál tejföl, só, bors, olaj, olívaolaj, citromlé, 40 dkg száraztészta.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd meglocsoljuk 2-3 evőkanál olívaolajjal, összekavarjuk, és melegen tartjuk. Kevés forró olajon megfuttatjuk az összeaprított fokhagymát, azonnal rádobjuk a labodaleveleket, és addig pároljuk néha átforgatva, míg kissé össze nem esnek, illetve a levük nagyrésze el nem fő. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk. Tetszés szerint utánaízesítünk, belekeverjük a tejfölt, és ha szeretnénk, citromlével is ízesíthetjük. Végül beleforgatjuk a rukkolát meg a főtt tésztát, 4-5 percig állni hagyjuk, hogy a tészta beszívja a mártás ízeit, majd tálaljuk.
EK - 2017/5
BA - 2017/4

Nincsenek megjegyzések: