2016. július 26., kedd

Padlizsáncsatni

Lassan itt a padlizsánszezon. Idén először ültettünk padlizsánt a kertbe, méghozzá egyből sokfélét (fehér, csíkos, zöld gömbölyded, lila gömbölyded), és kíváncsi vagyok, milyen lesz a termés. A növények gyönyörűek, jó nagyra megnőttek, éppen készülnek virágozni. Nagyon várom, hogy lássam, melyik mit fog teremni. :) És továbbra is igyekszem minél változatosabban elkészíteni, itt egy újabb változat az eddigiek mellé.


Padlizsáncsatni

Hozzávalók 2-3 személyre: 50 dkg padlizsán, 1 piros húsú paprika, 1 paradicsom, 1 szál vastagabb újhagyma vagy 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 3-3 evőkanál napraforgó- és olívaolaj, só, bors, citromlé, metélőhagyma.


Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk, kb 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és alaposan besózzuk. Szűrőbe tesszük, és hagyjuk állni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát finomra aprítjuk szárával együtt, a paprikát és a paradicsomot pedig kockára vágjuk. A besózott padlizsánt folyó víz alatt átöblítjük, és kinyomkodjuk kissé. Az olajok keverékén megdinszteljük a hagyma fehér részét, hozzáadjuk a paprikakockákat, majd 2-3 perc után a padlizsánt. Gyakran kevergetve pároljuk kb. 5 percig, majd hozzáadjuk a paradicsomot és az újhagyma zöld részét is. Addig pároljuk kevés vizet öntve néha alá, amíg a padlizsán meg nem puhul, illetve az általunk kedvelt állagot el nem érte. Végül utánasózunk, citromlével ízesítjük, és megszórjuk metélőhagymával. Langyosan, hidegen egyaránt finom. 
FI-2016/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. július 26., kedd

Padlizsáncsatni

Lassan itt a padlizsánszezon. Idén először ültettünk padlizsánt a kertbe, méghozzá egyből sokfélét (fehér, csíkos, zöld gömbölyded, lila gömbölyded), és kíváncsi vagyok, milyen lesz a termés. A növények gyönyörűek, jó nagyra megnőttek, éppen készülnek virágozni. Nagyon várom, hogy lássam, melyik mit fog teremni. :) És továbbra is igyekszem minél változatosabban elkészíteni, itt egy újabb változat az eddigiek mellé.


Padlizsáncsatni

Hozzávalók 2-3 személyre: 50 dkg padlizsán, 1 piros húsú paprika, 1 paradicsom, 1 szál vastagabb újhagyma vagy 1 hagyma, 4-5 cikk fokhagyma, 3-3 evőkanál napraforgó- és olívaolaj, só, bors, citromlé, metélőhagyma.


Elkészítése: A padlizsánt meghámozzuk, kb 1x1 cm-es kockákra vágjuk, és alaposan besózzuk. Szűrőbe tesszük, és hagyjuk állni, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. Az újhagymát finomra aprítjuk szárával együtt, a paprikát és a paradicsomot pedig kockára vágjuk. A besózott padlizsánt folyó víz alatt átöblítjük, és kinyomkodjuk kissé. Az olajok keverékén megdinszteljük a hagyma fehér részét, hozzáadjuk a paprikakockákat, majd 2-3 perc után a padlizsánt. Gyakran kevergetve pároljuk kb. 5 percig, majd hozzáadjuk a paradicsomot és az újhagyma zöld részét is. Addig pároljuk kevés vizet öntve néha alá, amíg a padlizsán meg nem puhul, illetve az általunk kedvelt állagot el nem érte. Végül utánasózunk, citromlével ízesítjük, és megszórjuk metélőhagymával. Langyosan, hidegen egyaránt finom. 
FI-2016/7

Nincsenek megjegyzések: