2016. május 31., kedd

Vegyes csirkepörkölt

Amikor előveszed a zacskónyi házi csirkeaprólékot, hogy máj, de észreveszed, hogy több benne a zúza; amikor 4 csirkecomb várja sorsát ebédre, vagyis kevés van ebből meg abból, akkor összeházasítod őket, és egy egész regimentet jól lehet lakatni vele. A személyek száma attól függ, ki mennyire éhes, hogy volt-e leves a pörkölt előtt, ki mennyit szokott enni stb... :)



Vegyes csirkepörkölt

Hozzávalók 5-6-8 személyre: 4 egész csirkecomb, 30-35 dkg csirkezúza, 20-25 dkg csirkemáj, mindegyik konyhakészen, 3 nagy hagyma, 1 csokor újhagyma, 2-3 sárgarépa, 2-3 zellerszár, olaj, só, bors, 2 teáskanál pirospaprika.

Elkészítése: A zúzát kevés vízben kuktában 20-25 perc alatt megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, nem túl finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, majd miután zsírjára sült, rádobjuk a kettévágott csirkecombokat. Összeforgatjuk, és párolni kezdjük. Közben meghámozzuk a sárgarépát, vastagon felkarikázzuk. A zellerszárat meg az újhagymát kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A csirkéhez adjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és közepes lángon, fedő alatt főzzük. Amikor a csirkecomb majdnem kész, hozzáadjuk a 2-3 darabba vágott májat, a kisebb darabokra felvágott főtt zúzát, és addig rotyogtatjuk együtt, míg a máj is el nem készül. Utánaízesítünk sóval és borssal, majd friss kenyérrel, illetve salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

EK - 2018/9

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2016. május 31., kedd

Vegyes csirkepörkölt

Amikor előveszed a zacskónyi házi csirkeaprólékot, hogy máj, de észreveszed, hogy több benne a zúza; amikor 4 csirkecomb várja sorsát ebédre, vagyis kevés van ebből meg abból, akkor összeházasítod őket, és egy egész regimentet jól lehet lakatni vele. A személyek száma attól függ, ki mennyire éhes, hogy volt-e leves a pörkölt előtt, ki mennyit szokott enni stb... :)



Vegyes csirkepörkölt

Hozzávalók 5-6-8 személyre: 4 egész csirkecomb, 30-35 dkg csirkezúza, 20-25 dkg csirkemáj, mindegyik konyhakészen, 3 nagy hagyma, 1 csokor újhagyma, 2-3 sárgarépa, 2-3 zellerszár, olaj, só, bors, 2 teáskanál pirospaprika.

Elkészítése: A zúzát kevés vízben kuktában 20-25 perc alatt megfőzzük. A hagymát meghámozzuk, nem túl finomra aprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon. Rászórjuk a pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel, majd miután zsírjára sült, rádobjuk a kettévágott csirkecombokat. Összeforgatjuk, és párolni kezdjük. Közben meghámozzuk a sárgarépát, vastagon felkarikázzuk. A zellerszárat meg az újhagymát kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A csirkéhez adjuk a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi jól ellepi, és közepes lángon, fedő alatt főzzük. Amikor a csirkecomb majdnem kész, hozzáadjuk a 2-3 darabba vágott májat, a kisebb darabokra felvágott főtt zúzát, és addig rotyogtatjuk együtt, míg a máj is el nem készül. Utánaízesítünk sóval és borssal, majd friss kenyérrel, illetve salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.

EK - 2018/9

Nincsenek megjegyzések: