2015. augusztus 29., szombat

Aromás zöldségkrém

Az első adag ketchup készítésekor fedeztem fel, hogy milyen finom ez a krém, ami aztán a ketchupba ment, ízesítőként. A második adagkor már direkt akkora adagot készítettem elő, hogy a kenyérre kenni is jusson belőle. :) Kitűnő tízóraira, uzsonnának a gyerekeknek is. :)


Aromás zöldségkrém

Hozzávalók: 50 dkg hagyma, 25 dkg zellergumó, 3 nagy piros kápia paprika, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj.

Elkészítése: A paprikát 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton megsütjük, majd tálba tesszük, minden oldalán jól besózzuk, és lefedjük. A hagymát és a zellergumót meghámozzuk, a hagymát félbe majd kb. félcentis szeletekre vágjuk, a zellert meg nagyjából ugyanolyan vastag hasábokra. Kevés vizet öntögetve alá, fedő alatt, néha megkavargatva teljesen puhára pároljuk. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a héjától és csumájától-magvaktól megszabadított paprikát meg a fokhagymacikkeket, és botmixerrel simára turmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, illetve belekeverjük az olívaolajat. Friss kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.

Megjegyzés: Ízesíthetjük továbbá bármilyen fölaprított zöld fűszerrel is. 

KT - 2015/9

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. augusztus 29., szombat

Aromás zöldségkrém

Az első adag ketchup készítésekor fedeztem fel, hogy milyen finom ez a krém, ami aztán a ketchupba ment, ízesítőként. A második adagkor már direkt akkora adagot készítettem elő, hogy a kenyérre kenni is jusson belőle. :) Kitűnő tízóraira, uzsonnának a gyerekeknek is. :)


Aromás zöldségkrém

Hozzávalók: 50 dkg hagyma, 25 dkg zellergumó, 3 nagy piros kápia paprika, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj.

Elkészítése: A paprikát 230 fokra előmelegített sütőben, grillfokozaton megsütjük, majd tálba tesszük, minden oldalán jól besózzuk, és lefedjük. A hagymát és a zellergumót meghámozzuk, a hagymát félbe majd kb. félcentis szeletekre vágjuk, a zellert meg nagyjából ugyanolyan vastag hasábokra. Kevés vizet öntögetve alá, fedő alatt, néha megkavargatva teljesen puhára pároljuk. Miután a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a héjától és csumájától-magvaktól megszabadított paprikát meg a fokhagymacikkeket, és botmixerrel simára turmixoljuk. Sóval és borssal ízesítjük, illetve belekeverjük az olívaolajat. Friss kenyérre vagy pirítósra kenve kínáljuk.

Megjegyzés: Ízesíthetjük továbbá bármilyen fölaprított zöld fűszerrel is. 

KT - 2015/9

Nincsenek megjegyzések: