2015. június 7., vasárnap

Zsályás-mentás grillezett padlizsán

Kitűnő köret húsok mellé, de húsmentes feltétként is ehető valamilyen egyéb zöldség mellett. Vagy csak úgy - délutáni nasinak is megfelel... :) 


Zsályás-mentás grillezett padlizsán

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy, karcsú padlizsán, sok só, 1 marék menta- és zsályalevél vegyesen, ½ dl olívaolaj; az öntethez: ½ citrom leve, ½ dl olívaolaj, só, kevés aprított menta és zsálya.

Elkészítése: A padlizsánt alaposan megmossuk, majd héjastól 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindegyik szeletet alaposan besózzuk, és 20-30 percig állni hagyjuk. Ekkor folyó víz alatt hirtelen átöblítjük, és amennyire tudjuk, kissé ki is nyomkodjuk. A zöld fűszereket finomra aprítjuk, összekeverjük az olívaolajjal, ráöntjük a padlizsánszeletekre, majd kézzel alaposan összeforgatjuk. Ha van időnk, állni hagyjuk egy ideig. A padlizsánszeleteket fölforrósított grillrácson, mindkét oldalukon megsütjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és tálalás előtt rálocsoljuk a padlizsánszeletekre. Az így elkészített padlizsán kitűnő húsmentes előétel lehet, vagy bármilyen hús mellé jól illik köretnek, ha kissé ki szeretnénk törni a krumpli-hús unalmas párosításából.

Tipp: A padlizsán pácolása közben keletkezett lével kenegessük meg sütés közben a szeleteket, így sokkal puhábbak, szaftosabbak lesznek. 

KT - 2015/9

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. június 7., vasárnap

Zsályás-mentás grillezett padlizsán

Kitűnő köret húsok mellé, de húsmentes feltétként is ehető valamilyen egyéb zöldség mellett. Vagy csak úgy - délutáni nasinak is megfelel... :) 


Zsályás-mentás grillezett padlizsán

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy, karcsú padlizsán, sok só, 1 marék menta- és zsályalevél vegyesen, ½ dl olívaolaj; az öntethez: ½ citrom leve, ½ dl olívaolaj, só, kevés aprított menta és zsálya.

Elkészítése: A padlizsánt alaposan megmossuk, majd héjastól 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Mindegyik szeletet alaposan besózzuk, és 20-30 percig állni hagyjuk. Ekkor folyó víz alatt hirtelen átöblítjük, és amennyire tudjuk, kissé ki is nyomkodjuk. A zöld fűszereket finomra aprítjuk, összekeverjük az olívaolajjal, ráöntjük a padlizsánszeletekre, majd kézzel alaposan összeforgatjuk. Ha van időnk, állni hagyjuk egy ideig. A padlizsánszeleteket fölforrósított grillrácson, mindkét oldalukon megsütjük. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és tálalás előtt rálocsoljuk a padlizsánszeletekre. Az így elkészített padlizsán kitűnő húsmentes előétel lehet, vagy bármilyen hús mellé jól illik köretnek, ha kissé ki szeretnénk törni a krumpli-hús unalmas párosításából.

Tipp: A padlizsán pácolása közben keletkezett lével kenegessük meg sütés közben a szeleteket, így sokkal puhábbak, szaftosabbak lesznek. 

KT - 2015/9

Nincsenek megjegyzések: