2015. június 12., péntek

Brokkolis zöldbableves borjúhússal

Megint egy finom leves. És mondtam én, hogy egy ideig sok lesz a borjúhúsos-csontos recept. :) 
Ez a leves még a tavalyi zöldségekkel készült, ürítettem a fagyasztót... 


Brokkolis zöldbableves borjúhússal

Hozzávalók 5-6 személyre: 80 dkg csontos borjúhús, 60 dkg zöldbab, 50 dkg brokkoli, 2 sárgarépa, 2 hagyma, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 2 dl paradicsomlé, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só.


Elkészítése: A borjúhúst főni tesszük kb. 3 liter hideg vízben. Miután fölforrt, lehabozzuk, megsózzuk, és csendes tűzön félpuhára főzzük. Amikor a hús már félpuha, a leveshez adjuk a zöldségeket a brokkoli kivételével: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a hagymát kis kockákra vágjuk, a zöldbabot pedig 2-3 cm-es darabokra törjük. Amikor a zöldségek majdnem elkészültek, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, és hozzáöntjük a paradicsomlevet is. 6-7 percig főzzük, ezalatt a lisztet simára keverjük a tejföllel, majd kevés levessel felengedve a többi leveshez öntjük, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 

KT - 2015/7

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. június 12., péntek

Brokkolis zöldbableves borjúhússal

Megint egy finom leves. És mondtam én, hogy egy ideig sok lesz a borjúhúsos-csontos recept. :) 
Ez a leves még a tavalyi zöldségekkel készült, ürítettem a fagyasztót... 


Brokkolis zöldbableves borjúhússal

Hozzávalók 5-6 személyre: 80 dkg csontos borjúhús, 60 dkg zöldbab, 50 dkg brokkoli, 2 sárgarépa, 2 hagyma, 1 kisebb petrezselyemgyökér, 2 dl paradicsomlé, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, só.


Elkészítése: A borjúhúst főni tesszük kb. 3 liter hideg vízben. Miután fölforrt, lehabozzuk, megsózzuk, és csendes tűzön félpuhára főzzük. Amikor a hús már félpuha, a leveshez adjuk a zöldségeket a brokkoli kivételével: a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret meg a hagymát kis kockákra vágjuk, a zöldbabot pedig 2-3 cm-es darabokra törjük. Amikor a zöldségek majdnem elkészültek, beletesszük a rózsáira szedett brokkolit, és hozzáöntjük a paradicsomlevet is. 6-7 percig főzzük, ezalatt a lisztet simára keverjük a tejföllel, majd kevés levessel felengedve a többi leveshez öntjük, és jól kiforraljuk. Ízlés szerint utánasózunk, illetve megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 

KT - 2015/7

Nincsenek megjegyzések: