2015. március 16., hétfő

Sajtos-sonkás szendvics - függőlegesen

Lassan kihal a blogom, olyan gyakran írok bele! :P

A cím bizonyára jócskán furcsa, hiszen nem mindegy, hogy vízszintesen avagy függőlegesen áll az a szendvics? Hát majdnem. Ez a változat sütőben készül, és van némi bundáskenyérszerű beütése is. Tökéletes alternatíva a szokásos, unalomig evett szendvicsnek, ebben a formában teljesen másképp hatnak a hétköznapi alapanyagok. Próbáljátok ki, hogy meggyőzödjetek. Kitűnő módja a kissé szikkadtabb kenyér felhasználásának is.


Sajtos-sonkás szendvics -  függőlegesen

Hozzávalók: 12-14 szelet kenyér (akkora, hogy jól beférjen a kalácssütő tepsibe), 11-13 szelet csirkesonka, 11-13 szelet sajt, 3 nagy tojás, 3 dl tej, 2 dkg vaj, só, bors, esetleg valamilyen zöld fűszer (én nem tettem).

Elkészítése: Egy kalácssütő tepsit vagy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, majd sütőpapírt terítünk bele. Vékonyan megkenjük a vajjal, majd függőlegesre állítva őket elkezdjük belehelyezni a kenyér-, a sonka- és a sajtszeleteket jó szorosan, amíg a forma meg nem telik. A tojásokat fölverjük, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a tejjel, és ráöntjük a tepsiben lévő kenyérszeletekre. 220 fokra előmelegíett sütőben 15-25 percig sütjük, vagy amíg a tojásos massza meg nem dermed, illetve a kenyérszeletek teteje barnulni nem kezd.

EK - 2015/6

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2015. március 16., hétfő

Sajtos-sonkás szendvics - függőlegesen

Lassan kihal a blogom, olyan gyakran írok bele! :P

A cím bizonyára jócskán furcsa, hiszen nem mindegy, hogy vízszintesen avagy függőlegesen áll az a szendvics? Hát majdnem. Ez a változat sütőben készül, és van némi bundáskenyérszerű beütése is. Tökéletes alternatíva a szokásos, unalomig evett szendvicsnek, ebben a formában teljesen másképp hatnak a hétköznapi alapanyagok. Próbáljátok ki, hogy meggyőzödjetek. Kitűnő módja a kissé szikkadtabb kenyér felhasználásának is.


Sajtos-sonkás szendvics -  függőlegesen

Hozzávalók: 12-14 szelet kenyér (akkora, hogy jól beférjen a kalácssütő tepsibe), 11-13 szelet csirkesonka, 11-13 szelet sajt, 3 nagy tojás, 3 dl tej, 2 dkg vaj, só, bors, esetleg valamilyen zöld fűszer (én nem tettem).

Elkészítése: Egy kalácssütő tepsit vagy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, majd sütőpapírt terítünk bele. Vékonyan megkenjük a vajjal, majd függőlegesre állítva őket elkezdjük belehelyezni a kenyér-, a sonka- és a sajtszeleteket jó szorosan, amíg a forma meg nem telik. A tojásokat fölverjük, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a tejjel, és ráöntjük a tepsiben lévő kenyérszeletekre. 220 fokra előmelegíett sütőben 15-25 percig sütjük, vagy amíg a tojásos massza meg nem dermed, illetve a kenyérszeletek teteje barnulni nem kezd.

EK - 2015/6

Nincsenek megjegyzések: