2014. november 25., kedd

Sonkás avokádókrém

Avokádóból nagyon sok mindent lehet készíteni, kitűnő alapanyaga pl. a különféle kenyérre kenhető krémeknek. A végtelenségig lehet variálni, sós és édes krémeket egyaránt lehet készíeni. Van is a blogomon már jónéhány hasonló recept, és most egy újabbal gazdagítom a repertoárt.


Sonkás avokádókrém

Hozzávalók 4 személyre: 3 érett avokádó, 10 dkg mascarpone, 1 kicsi hagyma vagy 1 tenyérnyi hosszúságú póréhagyma, 15 dkg csirkesonka, só, fehér bors, citromlé; a tálaláshoz: friss vagy pirított kenyér, fekete olajbogyó, piros paprika, esetleg csípős paprika.

Elkészítése: Az avokádó húsát kivájjuk, tálba tesszük, és a mascarponéval együtt habosra turmixoljuk. Beletesszük az apróra vágott hagymát és a kis kockákra vágott sonkát, sóval, fehér borssal és citromlével ízesítjük, és jól összekavarjuk. Friss vagy piríott kenyérrel tálaljuk zöldségek, esetleg citromos tea kíséretében.

FF - 2015/1

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. november 25., kedd

Sonkás avokádókrém

Avokádóból nagyon sok mindent lehet készíteni, kitűnő alapanyaga pl. a különféle kenyérre kenhető krémeknek. A végtelenségig lehet variálni, sós és édes krémeket egyaránt lehet készíeni. Van is a blogomon már jónéhány hasonló recept, és most egy újabbal gazdagítom a repertoárt.


Sonkás avokádókrém

Hozzávalók 4 személyre: 3 érett avokádó, 10 dkg mascarpone, 1 kicsi hagyma vagy 1 tenyérnyi hosszúságú póréhagyma, 15 dkg csirkesonka, só, fehér bors, citromlé; a tálaláshoz: friss vagy pirított kenyér, fekete olajbogyó, piros paprika, esetleg csípős paprika.

Elkészítése: Az avokádó húsát kivájjuk, tálba tesszük, és a mascarponéval együtt habosra turmixoljuk. Beletesszük az apróra vágott hagymát és a kis kockákra vágott sonkát, sóval, fehér borssal és citromlével ízesítjük, és jól összekavarjuk. Friss vagy piríott kenyérrel tálaljuk zöldségek, esetleg citromos tea kíséretében.

FF - 2015/1

Nincsenek megjegyzések: