2014. szeptember 5., péntek

Parázsban sült kukorica

Megint valami egyszerűt hozok. Merthogy igazából nem is recept. Csak egy ötlet, amit lehet, van aki még ki tud használni. Nálunk még van kukorica ami terem, hála az időszakos vetésnek. :)
Imádjuk a kukoricát minden formába: sülve, főve, grillezve, ételben, konzervből stb. Idén lett jócskán csemegekukoricánk, úgyhogy mondhatom, szinte tobzódtunk a finom kukoricában. Sokféleképpen készült, de ez az egyik legyeszerűbb, leggyorsabb módja, és a legkevesebb munkát is ez a módszer igényli. A fotók mindent bemutatnak:

A frissen leszedett csöveket héjastól-bajuszostól ráhelyezzük a parázsra.

Nem megyünk túl messzire mellőle, hogy tudjuk a csöveket forgatni, hogy egyenletesen süljenek. 

Ha a szapora forgatás ellenére is (függ a parázs erejétől) esetleges elszenesedett részek lesznek a csöveken, semmi gond, azokat a részeket tisztítás után késsel lekapargatjuk. 
 Kimaradt egy fázis a fotózásból. A megsült csöveket azonnal hideg vízbe tesszük, és egy-két perc után lehúzzuk róluk a csuhét, és megtisztogatjuk a bajusztól. 


A kukorica tálalva! :)

Ki-ki ízlés szerint fogyasztja így, natúr módon, sóval vagy vajjal, esetleg más öntetekkel megkenve. 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. szeptember 5., péntek

Parázsban sült kukorica

Megint valami egyszerűt hozok. Merthogy igazából nem is recept. Csak egy ötlet, amit lehet, van aki még ki tud használni. Nálunk még van kukorica ami terem, hála az időszakos vetésnek. :)
Imádjuk a kukoricát minden formába: sülve, főve, grillezve, ételben, konzervből stb. Idén lett jócskán csemegekukoricánk, úgyhogy mondhatom, szinte tobzódtunk a finom kukoricában. Sokféleképpen készült, de ez az egyik legyeszerűbb, leggyorsabb módja, és a legkevesebb munkát is ez a módszer igényli. A fotók mindent bemutatnak:

A frissen leszedett csöveket héjastól-bajuszostól ráhelyezzük a parázsra.

Nem megyünk túl messzire mellőle, hogy tudjuk a csöveket forgatni, hogy egyenletesen süljenek. 

Ha a szapora forgatás ellenére is (függ a parázs erejétől) esetleges elszenesedett részek lesznek a csöveken, semmi gond, azokat a részeket tisztítás után késsel lekapargatjuk. 
 Kimaradt egy fázis a fotózásból. A megsült csöveket azonnal hideg vízbe tesszük, és egy-két perc után lehúzzuk róluk a csuhét, és megtisztogatjuk a bajusztól. 


A kukorica tálalva! :)

Ki-ki ízlés szerint fogyasztja így, natúr módon, sóval vagy vajjal, esetleg más öntetekkel megkenve. 

Nincsenek megjegyzések: