2014. július 14., hétfő

Tejfölös-gyümölcsös lepény

Hirtelen ötlet szülte finomság. Az igazság az, hogy nem készültem rá, csak egyszerűen bekevertem egy nagy adag kenyértésztát, abiből aztán lett egy csomó minden: sima és sonkás lángos, pizza, tejfölös-hagymás lepény és még ez a gyümölcsös finomság is. Szóval a tésztához most receptet nem írok, mert egyszerű, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyértészta volt (fele-fele arányban voltak a lisztek). A többit mértem: az epret nem sokkal előtte szedtem a kertből. Néhány naponta még mindig gyűl egy-egy maréknyi. :)


Tejfölös-gyümölcsös lepény mandulával

Hozzávalók 6-8 szelethez: 20-25 dkg teljes kiőrlésű kenyértészta, 10 dkg mandula vagy dió, 15 dkg tejföl, 10 dkg eper, 10 dkg kimagvalt meggy, 4 csapott evőkanál fruktóz, 1 csipet só.

Elkészítése: A meggyre rászórunk 1 evőkanál fruktózt, és félretesszük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 30 cm átmérőjű pitesütő formába terítjük. A mandulát finomra daráljuk, hozzáadunk 2 evőkanál fruktózt meg a sót, és elkeverjük a tejföllel. A mandulás keveréket rákenjük a tésztára, majd rápotyogtatjuk a feldarabolt epret meg a kissé kinyomkodott meggyet. Végül a lepény tetejét megszórjuk a maradék fruktózzal, és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: Mi pizza és tejfölös-hagymás lepény után ettük, így négyünknek éppen elég volt, de ha valaki kizárólag ezt készíti, számoljon legalább dupla adagot. De a háromszoros is elfogyna. Legalábbis nálunk. :) Természetesen, bármilyen más gyümölccsel készíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. július 14., hétfő

Tejfölös-gyümölcsös lepény

Hirtelen ötlet szülte finomság. Az igazság az, hogy nem készültem rá, csak egyszerűen bekevertem egy nagy adag kenyértésztát, abiből aztán lett egy csomó minden: sima és sonkás lángos, pizza, tejfölös-hagymás lepény és még ez a gyümölcsös finomság is. Szóval a tésztához most receptet nem írok, mert egyszerű, teljes kiőrlésű liszttel készült kenyértészta volt (fele-fele arányban voltak a lisztek). A többit mértem: az epret nem sokkal előtte szedtem a kertből. Néhány naponta még mindig gyűl egy-egy maréknyi. :)


Tejfölös-gyümölcsös lepény mandulával

Hozzávalók 6-8 szelethez: 20-25 dkg teljes kiőrlésű kenyértészta, 10 dkg mandula vagy dió, 15 dkg tejföl, 10 dkg eper, 10 dkg kimagvalt meggy, 4 csapott evőkanál fruktóz, 1 csipet só.

Elkészítése: A meggyre rászórunk 1 evőkanál fruktózt, és félretesszük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és egy kb. 30 cm átmérőjű pitesütő formába terítjük. A mandulát finomra daráljuk, hozzáadunk 2 evőkanál fruktózt meg a sót, és elkeverjük a tejföllel. A mandulás keveréket rákenjük a tésztára, majd rápotyogtatjuk a feldarabolt epret meg a kissé kinyomkodott meggyet. Végül a lepény tetejét megszórjuk a maradék fruktózzal, és 220 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés: Mi pizza és tejfölös-hagymás lepény után ettük, így négyünknek éppen elég volt, de ha valaki kizárólag ezt készíti, számoljon legalább dupla adagot. De a háromszoros is elfogyna. Legalábbis nálunk. :) Természetesen, bármilyen más gyümölccsel készíthető.

Nincsenek megjegyzések: