2014. március 26., szerda

Libaraguleves

Nagyon finom savanykás leves, változatosságként nagyon jól jöhet a megszokott repertoárba.


Libaraguleves

Hozzávalók kb. 4 személyre: 1 konyhakész libahát, 3 sárgarépa, 1 petezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1/2 piros húsú kápia paprika, 1 hagyma, 20-25 dkg kelbimbó, 3 dkg rizs, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só.

Elkészítése: A libahátat kb. 3 liter hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, megsózzuk, a habját leszedjük, és kis lángon a húst félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott gyökérzöldséget és paprikát, illetve a felszeletelt hagymát. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a kelbimbót és a megmosott rizst, majd addig főzzük, amíg minden teljesen meg nem puhul. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel meg a citromlével, hozzákeverünk kevés forró levet, majd az egészet a leveshez öntjük. 1-2 perc alatt jól összeforrósítjuk (nem hagyjuk fölforrni, mert a tojás kicsapódik), majd azonnal félrevesszük a lángról. Ízlés szerint utánasózunk és savanyítunk, illetve megszórjuk petrezselyemzölddel. A libahátról leszedhetjük a húst, és visszatehetjük a levesbe, vagy kínálhatjuk leves után.

ÜNN. MENÜK - 2014.
BA - 2017/10.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2014. március 26., szerda

Libaraguleves

Nagyon finom savanykás leves, változatosságként nagyon jól jöhet a megszokott repertoárba.


Libaraguleves

Hozzávalók kb. 4 személyre: 1 konyhakész libahát, 3 sárgarépa, 1 petezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1/2 piros húsú kápia paprika, 1 hagyma, 20-25 dkg kelbimbó, 3 dkg rizs, 1 tojássárgája, 1,5 dl tejföl, 1/2 citrom, 1 csokor petrezselyemzöld, só.

Elkészítése: A libahátat kb. 3 liter hideg vízben főni tesszük, majd miután fölforrt, megsózzuk, a habját leszedjük, és kis lángon a húst félpuhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kis kockákra vágott gyökérzöldséget és paprikát, illetve a felszeletelt hagymát. Kb. 10 perc után hozzáadjuk a kelbimbót és a megmosott rizst, majd addig főzzük, amíg minden teljesen meg nem puhul. A tojássárgáját simára keverjük a tejföllel meg a citromlével, hozzákeverünk kevés forró levet, majd az egészet a leveshez öntjük. 1-2 perc alatt jól összeforrósítjuk (nem hagyjuk fölforrni, mert a tojás kicsapódik), majd azonnal félrevesszük a lángról. Ízlés szerint utánasózunk és savanyítunk, illetve megszórjuk petrezselyemzölddel. A libahátról leszedhetjük a húst, és visszatehetjük a levesbe, vagy kínálhatjuk leves után.

ÜNN. MENÜK - 2014.
BA - 2017/10.

Nincsenek megjegyzések: