2013. december 1., vasárnap

Kagylós paradicsomszósz spagettivel

Éppen felfedeztem a fagyasztóban a kagylót. Már nem volt sok belőle, de tudván, hogy a lányok úgyis idegenkednek még tőle, gondoltam, elég lesz. Így is volt. A kicsi végül megevett néhány kagylót is, a nagy, arra hivatkozva, hogy halízű, nem akarta megkóstolni. Pedig kisebb korában mindent evett: kagylót, halat, rákot... No, több jutott belőle nekünk, mert mi viszont imádjuk mindketten a tengeri "herkentyűket".



Kagylós paradicsomszósz spagettivel

Hozzávalók 2 személyre: 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20-25 dkg fagyasztott kagylóhús, 1 doboz aprított paradicsom, csipetnyi szárított bazsalikom, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, olaj, cukor, 20 dkg spagetti.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát és a fokhagymát megdinszteljük kevés olajon, majd rádobjuk a kagylót, és egy-két percig, gyakran kavargatva, pirítjuk. Ekkor ráöntjük a paradicsomkonzervet, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, hígítjuk kevés vízzel, és jól kiforraljuk. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük vele a mártást. Végül utánaízesítünk, illetve kevés cukorral édesítjük. A sós vízben kifőzött spagettivel tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Kati írta...

Én is nagyon szeretem a tengeri herkentyűket:) Guszta:)

Related Posts with Thumbnails

2013. december 1., vasárnap

Kagylós paradicsomszósz spagettivel

Éppen felfedeztem a fagyasztóban a kagylót. Már nem volt sok belőle, de tudván, hogy a lányok úgyis idegenkednek még tőle, gondoltam, elég lesz. Így is volt. A kicsi végül megevett néhány kagylót is, a nagy, arra hivatkozva, hogy halízű, nem akarta megkóstolni. Pedig kisebb korában mindent evett: kagylót, halat, rákot... No, több jutott belőle nekünk, mert mi viszont imádjuk mindketten a tengeri "herkentyűket".



Kagylós paradicsomszósz spagettivel

Hozzávalók 2 személyre: 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20-25 dkg fagyasztott kagylóhús, 1 doboz aprított paradicsom, csipetnyi szárított bazsalikom, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, olaj, cukor, 20 dkg spagetti.

Elkészítése: A finomra aprított hagymát és a fokhagymát megdinszteljük kevés olajon, majd rádobjuk a kagylót, és egy-két percig, gyakran kavargatva, pirítjuk. Ekkor ráöntjük a paradicsomkonzervet, sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük, hígítjuk kevés vízzel, és jól kiforraljuk. A keményítőt elkeverjük kevés vízzel, és besűrítjük vele a mártást. Végül utánaízesítünk, illetve kevés cukorral édesítjük. A sós vízben kifőzött spagettivel tálaljuk. 


1 megjegyzés:

Kati írta...

Én is nagyon szeretem a tengeri herkentyűket:) Guszta:)