2013. augusztus 2., péntek

Padlizsánkrém nyers zöldségekkel

És úgy talált, hogy ismét padlizsán. :)
Bolond ötletem támadt, amikor megláttam a tegnapi levestől megmaradt fél zellert, de a következő pillanatban már hámoztam-reszeltem is, és nemcsak a zellert.... Komplett fogás lett belőle. :) NAgyon ízlett nekem is, a lányoknak is.



Padlizsánkrém nyers zöldségekkel

Hozzávalók: 60 dkg padlizsánhús, 1-1,5 dl olaj, 5-5 dkg nyers sárgarépa és zeller, 1 kicsi hagyma, 1 nagy paradicsom, 2 evőkanál tejföl, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, citromlé. 

Elkészítése:  A paradicsom leveses, magvas belsejét kikaparjuk, és a húsát kis kockákra vágjuk, a gyökérzöldségeket finomra reszeljük, a hagymát pedig nagyon finomra aprítjuk. A jól lecsepegett padlizsánhúst (nekem még tavalyi fagyasztott volt, különben kell hozzá vagy 5-6 padlizsán, legalább) késsel összevagdossuk (én a spéci vinetavágó fakésemet használtam, úgyis ritkán veszem elő, a botmixer-éra óta, de lehet rendes késsel is), majd tálba tesszük, alaposan megsózzuk, és kézi mixerrel összedolgozzuk. Ezután vékony sugárban adagolva, szintén mixerrel, beledolgozzuk az olajat is. Végül hozzáadjuk a zöldségeket meg az aprított petrezselyemzöldet, és belekavarjuk a tejfölt. Utánasózunk, és citromlével ízesítjük. Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

NÚ - 2018/SZEP.



Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. augusztus 2., péntek

Padlizsánkrém nyers zöldségekkel

És úgy talált, hogy ismét padlizsán. :)
Bolond ötletem támadt, amikor megláttam a tegnapi levestől megmaradt fél zellert, de a következő pillanatban már hámoztam-reszeltem is, és nemcsak a zellert.... Komplett fogás lett belőle. :) NAgyon ízlett nekem is, a lányoknak is.



Padlizsánkrém nyers zöldségekkel

Hozzávalók: 60 dkg padlizsánhús, 1-1,5 dl olaj, 5-5 dkg nyers sárgarépa és zeller, 1 kicsi hagyma, 1 nagy paradicsom, 2 evőkanál tejföl, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, citromlé. 

Elkészítése:  A paradicsom leveses, magvas belsejét kikaparjuk, és a húsát kis kockákra vágjuk, a gyökérzöldségeket finomra reszeljük, a hagymát pedig nagyon finomra aprítjuk. A jól lecsepegett padlizsánhúst (nekem még tavalyi fagyasztott volt, különben kell hozzá vagy 5-6 padlizsán, legalább) késsel összevagdossuk (én a spéci vinetavágó fakésemet használtam, úgyis ritkán veszem elő, a botmixer-éra óta, de lehet rendes késsel is), majd tálba tesszük, alaposan megsózzuk, és kézi mixerrel összedolgozzuk. Ezután vékony sugárban adagolva, szintén mixerrel, beledolgozzuk az olajat is. Végül hozzáadjuk a zöldségeket meg az aprított petrezselyemzöldet, és belekavarjuk a tejfölt. Utánasózunk, és citromlével ízesítjük. Teljes kiőrlésű kenyérrel tálaljuk.

NÚ - 2018/SZEP.



Nincsenek megjegyzések: