2013. június 22., szombat

Tökös-kapros tojáskrém

Ismét egy fotómentes. De legyen meg, lehet a fotót is pótolom hamarosan.
A lányok mostanában kitalálták, hogy nem szeretik a tököt. Persze, ezt csak a szemük gondolja így, mert különben semmi bajuk vele, régebb is nagyon szerették, és most is megeszik (a gombával ellentétben, amit bármilyen kis mennyiségben/darabkában már kiszúrnak, de ezt nem is ették soha), ha nem tudják, hogy benne van az ételben. Én pedig megbocsátható csalásnak tartom, ha beleteszem a tudtuk nélkül. :D :P

Tökös-kapros tojáskrém

Hozzávalók: 20 dkg lágy vaj, 3 főtt tojás, 5 dkg nyers tök, 1 szál újhagyma zöldjével együtt, 1-2 teáskanál mustár, só, bors, citromlé, aprított kapor.

Elkészítése: A tököt finomra reszeljük, és kissé kinyomkodjuk a levét. A vajat habosra kavarjuk kevés sóval, majd hozzáadjuk a finomra reszelt tojást, a tököt, a mustárt meg a finomra vágott újhagymát, és alaposan összekeverjük. Sóval, borssal, ízlés szerint citromlével ízesítjük, illetve, ha szeretjük, kaprot is szórhatunk bele. Ha van rá időnk, 1/2-1 órára tegyük félre (ne túl hűvös helyre), hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. június 22., szombat

Tökös-kapros tojáskrém

Ismét egy fotómentes. De legyen meg, lehet a fotót is pótolom hamarosan.
A lányok mostanában kitalálták, hogy nem szeretik a tököt. Persze, ezt csak a szemük gondolja így, mert különben semmi bajuk vele, régebb is nagyon szerették, és most is megeszik (a gombával ellentétben, amit bármilyen kis mennyiségben/darabkában már kiszúrnak, de ezt nem is ették soha), ha nem tudják, hogy benne van az ételben. Én pedig megbocsátható csalásnak tartom, ha beleteszem a tudtuk nélkül. :D :P

Tökös-kapros tojáskrém

Hozzávalók: 20 dkg lágy vaj, 3 főtt tojás, 5 dkg nyers tök, 1 szál újhagyma zöldjével együtt, 1-2 teáskanál mustár, só, bors, citromlé, aprított kapor.

Elkészítése: A tököt finomra reszeljük, és kissé kinyomkodjuk a levét. A vajat habosra kavarjuk kevés sóval, majd hozzáadjuk a finomra reszelt tojást, a tököt, a mustárt meg a finomra vágott újhagymát, és alaposan összekeverjük. Sóval, borssal, ízlés szerint citromlével ízesítjük, illetve, ha szeretjük, kaprot is szórhatunk bele. Ha van rá időnk, 1/2-1 órára tegyük félre (ne túl hűvös helyre), hogy az ízek összeérjenek. Pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: