2013. május 29., szerda

Gyümölcsös tésztafelfújt – azaz majdnem vargabéles

Készítettem múltkor azt a gyümölcsös tésztát, ami azonban rengetegnek bizonyult négyünk számára. Kb. fele megmaradt, és sajnáltam kidbni, ezért "újragondoltam". Volt némi túróm, tojásom is akadt, így aztán egy kicsit felturbóztam. A végeredmény nagyon hasonlított a vargabéleshez, de azért nem az volt. Főleg, hoyg a tészta nem széles- vagy cérnametélt volt, hanem masnitészta. :)



Gyümölcsös tésztafelfújt

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg száraztészta, 10-15 dkg bogyós gyümölcs, 35 dkg tehéntúró, 4 tojás, 15 dkg cukor vagy 10 dkg fruktóz, 2 tasak vaníliás cukor, citromfű, olaj, 1-2 evőkanál búzadara.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a bogyós gyümölcsökkel és a finomra aprított citromfűvel. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral meg a vaníliás cukorral, majd óvatosan összekeverjük a tojássárgájával és a túróval, végül pedig a gyümölcsös tésztát is beleforgatjuk. A masszát olajjal kikent, darával megszórt hőálló edénybe simítjuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük, vagy addig, amíg a közepe is megkocsonyásodik. Langyosan és hidegen egyaránt finom.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Egy jó háziasszony mindent felhasznál:)
Fincsi lehetett:)

sedith írta...

Kati, bizony, ne tudd meg, ha eldobni kényszerülök valamit, szinte fizikai fájdalmat érzek. :P Még a hűtőben felejtett levesmaradékokat is nagyon tudom sajnálni. :)

Related Posts with Thumbnails

2013. május 29., szerda

Gyümölcsös tésztafelfújt – azaz majdnem vargabéles

Készítettem múltkor azt a gyümölcsös tésztát, ami azonban rengetegnek bizonyult négyünk számára. Kb. fele megmaradt, és sajnáltam kidbni, ezért "újragondoltam". Volt némi túróm, tojásom is akadt, így aztán egy kicsit felturbóztam. A végeredmény nagyon hasonlított a vargabéleshez, de azért nem az volt. Főleg, hoyg a tészta nem széles- vagy cérnametélt volt, hanem masnitészta. :)



Gyümölcsös tésztafelfújt

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg száraztészta, 10-15 dkg bogyós gyümölcs, 35 dkg tehéntúró, 4 tojás, 15 dkg cukor vagy 10 dkg fruktóz, 2 tasak vaníliás cukor, citromfű, olaj, 1-2 evőkanál búzadara.

Elkészítése: A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a bogyós gyümölcsökkel és a finomra aprított citromfűvel. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral meg a vaníliás cukorral, majd óvatosan összekeverjük a tojássárgájával és a túróval, végül pedig a gyümölcsös tésztát is beleforgatjuk. A masszát olajjal kikent, darával megszórt hőálló edénybe simítjuk, és 200 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük, vagy addig, amíg a közepe is megkocsonyásodik. Langyosan és hidegen egyaránt finom.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Egy jó háziasszony mindent felhasznál:)
Fincsi lehetett:)

sedith írta...

Kati, bizony, ne tudd meg, ha eldobni kényszerülök valamit, szinte fizikai fájdalmat érzek. :P Még a hűtőben felejtett levesmaradékokat is nagyon tudom sajnálni. :)