2013. április 7., vasárnap

Csirkemell Hawaii módra

Az utóbbi időben rengeteget "nyitottunk" a vílág felé családi ízlésügyileg. Így történhetett meg, hogy ezt a fogást is előszeretettel fogyasztotta el a család apraja-nagyja.
Másabb, mint a mi ízvilágunk nemcsak az ananász miatt, hanem a mártás édessége miatt is. Persze, amúgysem használtam anniy cukrot, amennyit írtak az áttanulmányozott receptek, és így is kellően édes volt. A mártás állaga is más volt, szóval, újítás a javából! :) Jó étvágyat hozzá! :)
Az elkészítéséhez több angol nyelvű receptet átnéztem, végül, ha választanom kellene, azt mondanám, hogy EHHEZ tartottam magam a leginkább, de mégsem teljesen úgy készült, hanem a mi igényeinkhez idomítottam. :)

Csirkemell Hawaii módra, vagy Hawaii csirke

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy kicsontozott csirkemell (60-70 dkg), só, bors, 2-3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj; 1 édesítetlen ananászkonzerv (darabkák), 2-3 evőkanál cukor, 2 evőkanál kukoricakeményítő, diónyi reszelt gyömbér, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál sűrű paradicsomlé vagy házi ketchup, 1 teáskanál házi ételízesítő, só, bors, almaecet.

Elkészítése: A fél csirkemelleket két-két, nagyjából azonos méretű szeletre vágjuk. Nagyon enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és borssal. Lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk. Megfelelő méretű hőálló tálba helyezzük őket, majd elkészítjük a szószt. Az ananászkonzervet leszűrjük, a gyümölcsöt félretesszük, a levét pedig kiegészítjük annyi vízzel, hogy kb. 3 dl legyen belőle. Egy kisebb edényben összekeverjük a cukrot, a keményítőt, az ételízesítőt meg a gyömbért, felengedjük/simára keverjük az ananászleves vízzel, hozzáadjuk a szójaszószt meg a paradicsomlevet, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, kissé ragacsossá nem válik. Sóval, borssal és almaecettel ízesítjük tetszés szerint. Ekkor a félretett ananászdarabokat rászórjuk a csirkére, bevonjuk a mártással, és 20-25 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Főtt rizzsel kínáljuk.

EK - 2013/5

1 megjegyzés:

Kati írta...

Egyszer ettem hasonlót a China Blue-ban, nagyon ízlett:)

Related Posts with Thumbnails

2013. április 7., vasárnap

Csirkemell Hawaii módra

Az utóbbi időben rengeteget "nyitottunk" a vílág felé családi ízlésügyileg. Így történhetett meg, hogy ezt a fogást is előszeretettel fogyasztotta el a család apraja-nagyja.
Másabb, mint a mi ízvilágunk nemcsak az ananász miatt, hanem a mártás édessége miatt is. Persze, amúgysem használtam anniy cukrot, amennyit írtak az áttanulmányozott receptek, és így is kellően édes volt. A mártás állaga is más volt, szóval, újítás a javából! :) Jó étvágyat hozzá! :)
Az elkészítéséhez több angol nyelvű receptet átnéztem, végül, ha választanom kellene, azt mondanám, hogy EHHEZ tartottam magam a leginkább, de mégsem teljesen úgy készült, hanem a mi igényeinkhez idomítottam. :)

Csirkemell Hawaii módra, vagy Hawaii csirke

Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy kicsontozott csirkemell (60-70 dkg), só, bors, 2-3 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj; 1 édesítetlen ananászkonzerv (darabkák), 2-3 evőkanál cukor, 2 evőkanál kukoricakeményítő, diónyi reszelt gyömbér, 1 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál sűrű paradicsomlé vagy házi ketchup, 1 teáskanál házi ételízesítő, só, bors, almaecet.

Elkészítése: A fél csirkemelleket két-két, nagyjából azonos méretű szeletre vágjuk. Nagyon enyhén kiklopfoljuk, majd megszórjuk sóval és borssal. Lisztbe forgatjuk, majd a felforrósított olajon mindkét oldalukat hirtelen megpirítjuk. Megfelelő méretű hőálló tálba helyezzük őket, majd elkészítjük a szószt. Az ananászkonzervet leszűrjük, a gyümölcsöt félretesszük, a levét pedig kiegészítjük annyi vízzel, hogy kb. 3 dl legyen belőle. Egy kisebb edényben összekeverjük a cukrot, a keményítőt, az ételízesítőt meg a gyömbért, felengedjük/simára keverjük az ananászleves vízzel, hozzáadjuk a szójaszószt meg a paradicsomlevet, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, kissé ragacsossá nem válik. Sóval, borssal és almaecettel ízesítjük tetszés szerint. Ekkor a félretett ananászdarabokat rászórjuk a csirkére, bevonjuk a mártással, és 20-25 percre a 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Főtt rizzsel kínáljuk.

EK - 2013/5

1 megjegyzés:

Kati írta...

Egyszer ettem hasonlót a China Blue-ban, nagyon ízlett:)