2013. február 14., csütörtök

Kókuszpuding gránátalmazselével


Igazi Bálint-napi desszert lehet annak, aki tartja ezt a napot. Mi nem tartjuk, de a fotó kedvéért nem hagyhattam ki a szívecskés dolgot. Különben a puding nagyrészét egyszerűen cka kikanalaztuk a formákból. Az íze úgy is ugyanolyan mennyei volt, mint szívecskézve. Ha nem hiszitek, próbáljátok ki. :) 


Kókuszpuding gránátalmazselével (4 személyes adag)

Hozzávalók a zseléhez: 1 nagy gránátalma vagy 2 dl gránátalmalé, 1 csapott evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, 2 csapott teáskanál zselatinpor; a kókuszpudinghoz: 2 dl tejszín, 3 dl tej, 5 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál cukor, 10 g zselatinpor.

Elkészítése: A gránátalma magvait kiveregetjük a héjból, majd a levét kipréseljük, és leszűrjük. Ha nincs 2 dl, kipótoljuk kevés vízzel. A cukrot és a citromlevet elkavarjuk a gránátalmalében, majd kb. ½ dl-nyit leöntünk belőle. Ebbe beleáztatjuk a zselatinport, majd néhány perc múlva nagyon kis lángon, állandóan kavargatva addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvad. Ekkor visszaöntjük a többi léhez, alaposan összekeverjük, majd vízzel kiöblített szívformákba vagy egyenes aljú lapos edénybe öntjük kb. 5-6 mm vastagon. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A kókuszpudinghoz a tejet és a tejszínt lábosba öntjük, és felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot meg a kókuszreszeléket, és állandóan kavargatva ismét felforraljuk. Újraforrástól számítva 1-2 percig főzzük, majd azonnal leszűrjük úgy, hogy a fennmaradt kókuszt egy kanállal jól ki is nyomkodjuk. Kb. ½ dl-t leöntünk belőle, és néhány percre beleáztatjuk a zselatinport. Ezután kis lángon, állandóan kavargatva felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a többi kókuszos tejhez. Amikor a keverék langyosra hűlt, kivesszük a hűtőből a zselés formákat, és felöntjük a kókuszízű tejjel. Ezután hűtőben hagyjuk dermedni 2-3 órát. Tálalás előtt a formákat forró vízbe mártjuk egy-két pillanatra, majd kiborítjuk belőlük a desszertet. Kevés kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk. Ha nincs szívformánk, akkor egyenes aljú lapos edénybe öntjük a kétféle keveréket, hagyjuk megdermedni, kiborítjuk, majd szív alakú kiszúróval vágunk ki belőle formákat.

EK - 2013/2

A receptet benevezem Kiskanál Orsi Valentin-napi linkpartyjára: http://horsi-orsi.blogspot.ro/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html



2 megjegyzés:

Kati írta...

Tényleg kár lett volna kihagyni ezt a fotót, nagyon tetszik nekem:) Persze a pudingot is elkanalaznám az edényből is akár:)

Györgyi írta...

Nagyon kis szépségesek lettek:)))

Related Posts with Thumbnails

2013. február 14., csütörtök

Kókuszpuding gránátalmazselével


Igazi Bálint-napi desszert lehet annak, aki tartja ezt a napot. Mi nem tartjuk, de a fotó kedvéért nem hagyhattam ki a szívecskés dolgot. Különben a puding nagyrészét egyszerűen cka kikanalaztuk a formákból. Az íze úgy is ugyanolyan mennyei volt, mint szívecskézve. Ha nem hiszitek, próbáljátok ki. :) 


Kókuszpuding gránátalmazselével (4 személyes adag)

Hozzávalók a zseléhez: 1 nagy gránátalma vagy 2 dl gránátalmalé, 1 csapott evőkanál cukor, 2 evőkanál citromlé, 2 csapott teáskanál zselatinpor; a kókuszpudinghoz: 2 dl tejszín, 3 dl tej, 5 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál cukor, 10 g zselatinpor.

Elkészítése: A gránátalma magvait kiveregetjük a héjból, majd a levét kipréseljük, és leszűrjük. Ha nincs 2 dl, kipótoljuk kevés vízzel. A cukrot és a citromlevet elkavarjuk a gránátalmalében, majd kb. ½ dl-nyit leöntünk belőle. Ebbe beleáztatjuk a zselatinport, majd néhány perc múlva nagyon kis lángon, állandóan kavargatva addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvad. Ekkor visszaöntjük a többi léhez, alaposan összekeverjük, majd vízzel kiöblített szívformákba vagy egyenes aljú lapos edénybe öntjük kb. 5-6 mm vastagon. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. A kókuszpudinghoz a tejet és a tejszínt lábosba öntjük, és felforraljuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukrot meg a kókuszreszeléket, és állandóan kavargatva ismét felforraljuk. Újraforrástól számítva 1-2 percig főzzük, majd azonnal leszűrjük úgy, hogy a fennmaradt kókuszt egy kanállal jól ki is nyomkodjuk. Kb. ½ dl-t leöntünk belőle, és néhány percre beleáztatjuk a zselatinport. Ezután kis lángon, állandóan kavargatva felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a többi kókuszos tejhez. Amikor a keverék langyosra hűlt, kivesszük a hűtőből a zselés formákat, és felöntjük a kókuszízű tejjel. Ezután hűtőben hagyjuk dermedni 2-3 órát. Tálalás előtt a formákat forró vízbe mártjuk egy-két pillanatra, majd kiborítjuk belőlük a desszertet. Kevés kókuszreszelékkel megszórva tálaljuk. Ha nincs szívformánk, akkor egyenes aljú lapos edénybe öntjük a kétféle keveréket, hagyjuk megdermedni, kiborítjuk, majd szív alakú kiszúróval vágunk ki belőle formákat.

EK - 2013/2

A receptet benevezem Kiskanál Orsi Valentin-napi linkpartyjára: http://horsi-orsi.blogspot.ro/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html



2 megjegyzés:

Kati írta...

Tényleg kár lett volna kihagyni ezt a fotót, nagyon tetszik nekem:) Persze a pudingot is elkanalaznám az edényből is akár:)

Györgyi írta...

Nagyon kis szépségesek lettek:)))