2013. január 27., vasárnap

Gombás csicseriborsó-saláta


Nincs sok hozzáfűznivalóm. Szeretjük a csicseriborsót minden formában. Kipróbáltam salátában is....

Gombás csicseriborsó-saláta

Hozzávalók 4 személyre: 15-20 dkg főtt csicseriborsó, 50 dkg apró fejű gomba, 3 sárgarépa, 8-10 szem koktélparadicsom, ½ csokor friss kapor, diónyi friss gyömbér, só, bors, citromlé, olaj.

Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, a gombát folyó víz alatt gyorsan átmossuk. Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, rádobjuk a karikára vágott répát, és kavargatva pirítjuk néhány percig, ezután rádobjuk a gombát, és együtt pároljuk-pirítjuk, amíg meg nem puhulnak. Egy tálba tesszük a csicseriborsót, hozzáadjuk a nagyedelt koktélparadicsomot, a finomra aprított kaprot meg a lereszelt gyömbért, végül pedig a pirított gombát és sárgarépát. Jól összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, illetve ízlés szerint citromlével is meglocsoljuk.

Tipp: A salátához egyéb hozzávalókat is felhasználhatunk, illetve fokhagymás-joghurtos szósszal is tálalhatjuk. Zöldség- és tésztanapon ehető.

KT - 2013/2

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2013. január 27., vasárnap

Gombás csicseriborsó-saláta


Nincs sok hozzáfűznivalóm. Szeretjük a csicseriborsót minden formában. Kipróbáltam salátában is....

Gombás csicseriborsó-saláta

Hozzávalók 4 személyre: 15-20 dkg főtt csicseriborsó, 50 dkg apró fejű gomba, 3 sárgarépa, 8-10 szem koktélparadicsom, ½ csokor friss kapor, diónyi friss gyömbér, só, bors, citromlé, olaj.

Elkészítése: A sárgarépát meghámozzuk, a gombát folyó víz alatt gyorsan átmossuk. Felforrósítunk 5-6 evőkanál olajat, rádobjuk a karikára vágott répát, és kavargatva pirítjuk néhány percig, ezután rádobjuk a gombát, és együtt pároljuk-pirítjuk, amíg meg nem puhulnak. Egy tálba tesszük a csicseriborsót, hozzáadjuk a nagyedelt koktélparadicsomot, a finomra aprított kaprot meg a lereszelt gyömbért, végül pedig a pirított gombát és sárgarépát. Jól összekavarjuk, sózzuk, borsozzuk, illetve ízlés szerint citromlével is meglocsoljuk.

Tipp: A salátához egyéb hozzávalókat is felhasználhatunk, illetve fokhagymás-joghurtos szósszal is tálalhatjuk. Zöldség- és tésztanapon ehető.

KT - 2013/2

Nincsenek megjegyzések: