2012. szeptember 21., péntek

Zabpelyhes kacsamájkrém

Ismét kacsás recept... Mert ha lúd, ... akarom mondani, kacsa, akkor legyen kövér.


Zabpelyhes kacsamájkrém


Hozzávalók: 50 dkg kacsamáj, 10 dkg zabpehely, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 3 evőkanál fűszeres pálinka, 1 kávéskanál koriandermag, 1 teáskanál magos mustár, 1-2 evőkanál citromlé vagy balzsamecet, só, citrombors vagy bors, 2-3 evőkanál olívaolaj; a tálaláshoz: olajbogyó. 

Elkészítése: A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntünk 2 dl lobogó vizet, és jól összekavarjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szeletekre vágott hagymát, és megdinszteljük rajta. Ezután hozzáadjuk az erektől, hártyáktól megtisztított, kisebb darabokra vágott májat és a meghámozott fokhagymát, ráöntjük a pálinkát, flambírozzuk, majd kb. 10 perc alatt, lefedve puhára pároljuk. Ezután a májat kiszedjük a szaftból, hozzáadjuk a leforrázott zabpehelyhez, és botmixerrel simára turmixoljuk. Beletesszük a magos mustárt, a mozsárban összetört koriandert, sózzuk, borsozzuk, illetve citromlével vagy balzsamecettel ízesítjük, és a máj után visszamaradt szafttal együtt alaposan összekeverjük. 

EK - 2012/10
 

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2012. szeptember 21., péntek

Zabpelyhes kacsamájkrém

Ismét kacsás recept... Mert ha lúd, ... akarom mondani, kacsa, akkor legyen kövér.


Zabpelyhes kacsamájkrém


Hozzávalók: 50 dkg kacsamáj, 10 dkg zabpehely, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 3 evőkanál fűszeres pálinka, 1 kávéskanál koriandermag, 1 teáskanál magos mustár, 1-2 evőkanál citromlé vagy balzsamecet, só, citrombors vagy bors, 2-3 evőkanál olívaolaj; a tálaláshoz: olajbogyó. 

Elkészítése: A zabpelyhet tálba tesszük, ráöntünk 2 dl lobogó vizet, és jól összekavarjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a szeletekre vágott hagymát, és megdinszteljük rajta. Ezután hozzáadjuk az erektől, hártyáktól megtisztított, kisebb darabokra vágott májat és a meghámozott fokhagymát, ráöntjük a pálinkát, flambírozzuk, majd kb. 10 perc alatt, lefedve puhára pároljuk. Ezután a májat kiszedjük a szaftból, hozzáadjuk a leforrázott zabpehelyhez, és botmixerrel simára turmixoljuk. Beletesszük a magos mustárt, a mozsárban összetört koriandert, sózzuk, borsozzuk, illetve citromlével vagy balzsamecettel ízesítjük, és a máj után visszamaradt szafttal együtt alaposan összekeverjük. 

EK - 2012/10
 

Nincsenek megjegyzések: