2012. július 23., hétfő

Ribizlileves

Gyors, finom nyári leves, és nem utolsó sorban tele vitaminokkal. Az elkészítésénél is igyekeztem, hogy minél kevesebb tápanyag, vitamin vesztődjön el belőle.


Ribizlileves

Hozzávalók: 2 maréknyi feketeribizli, 2 maréknyi piros ribizli, 1 púpozott evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 2 csipetnyi só, 2-3 evőkanál barna cukor.

Elkészítése: Egy edényben felforralunk kb. 1,2 l vizet, majd hozzáöntjük a tejföllel és kevés forró vízzel elkevert lisztet. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk a leszemezett feketeribizlit, és botmixerrel leturmixoljuk. Ezután a levest leszűrjük, hogy a magvakat eltávolítsuk, és egy másik edénybe öntjük. Ízlés szerint édesítjük barna cukorral, felforraljuk, beledobjuk a piros ribizlit, majd ahogy egyet lobbant, félre is vesszük a lángról. Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk.

KAL - 2018.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2012. július 23., hétfő

Ribizlileves

Gyors, finom nyári leves, és nem utolsó sorban tele vitaminokkal. Az elkészítésénél is igyekeztem, hogy minél kevesebb tápanyag, vitamin vesztődjön el belőle.


Ribizlileves

Hozzávalók: 2 maréknyi feketeribizli, 2 maréknyi piros ribizli, 1 púpozott evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 2 csipetnyi só, 2-3 evőkanál barna cukor.

Elkészítése: Egy edényben felforralunk kb. 1,2 l vizet, majd hozzáöntjük a tejföllel és kevés forró vízzel elkevert lisztet. Kiforraljuk, majd hozzáadjuk a leszemezett feketeribizlit, és botmixerrel leturmixoljuk. Ezután a levest leszűrjük, hogy a magvakat eltávolítsuk, és egy másik edénybe öntjük. Ízlés szerint édesítjük barna cukorral, felforraljuk, beledobjuk a piros ribizlit, majd ahogy egyet lobbant, félre is vesszük a lángról. Langyosan vagy jól behűtve tálaljuk.

KAL - 2018.

Nincsenek megjegyzések: