2011. december 1., csütörtök

Töltött fasírt - szintén fotó nélkül

Ezt vasárnap vacsorára készítettem. Bevallom, nem volt kedvem fotózni. Attól ugyanolyan finom volt. :)
A töltött fasírt minálunk az egyben sült fasírtot jelenti, és persze azt, amelyikbe valami plusz hozzávaló is belekerül, mintegy töltelékként. Bármit tehettem volna bele, most viszont a főtt tojás mellett döntöttem.

Főtt tojással töltött csirkefasírt

Hozzávalók: 60 dkg darált csirkehús, 1 sárgarépa, 1 közepes hagyma, 1/2 teáskanál szerecsendió, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 2 tojás, 4-6 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, 4 főtt tojás, néhány csepp olaj.

Elkészítése: A finomra reszelt sárgarépát és az apróra vágott hagymát összekeverjük a csirkehússal, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formáját nagyjából megtartó masszát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, majd felét őzgerincformába simítjuk. A meghámozott főtt tojásokat négybe vágjuk, és a tojásnegyedeket ráhelyezzük a húsmasszára szorosan egymás mellé (enyhén bele is nyomkodjuk). A maradék húsmasszát rásimítjuk a tojások tetejére, meglocsoljuk néhány csepp olajjal, és forró sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. 10-15 percig hagyjuk hűlni, mielőtt kiborítanánk és szeletelnénk. Köretként bármi illik mellé, mi - mint általában - kenyérrel és hordós savanyúsággal ettük. Hidegtálon is jól mutat.  Főtt sárgarépával, ecetes paprikával, savanyú uborkával kombinálva még szebb, érdekesebb, kívánatosabb. Húsnapon ehető.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2011. december 1., csütörtök

Töltött fasírt - szintén fotó nélkül

Ezt vasárnap vacsorára készítettem. Bevallom, nem volt kedvem fotózni. Attól ugyanolyan finom volt. :)
A töltött fasírt minálunk az egyben sült fasírtot jelenti, és persze azt, amelyikbe valami plusz hozzávaló is belekerül, mintegy töltelékként. Bármit tehettem volna bele, most viszont a főtt tojás mellett döntöttem.

Főtt tojással töltött csirkefasírt

Hozzávalók: 60 dkg darált csirkehús, 1 sárgarépa, 1 közepes hagyma, 1/2 teáskanál szerecsendió, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 2 tojás, 4-6 evőkanál zsemlemorzsa, só, bors, 4 főtt tojás, néhány csepp olaj.

Elkészítése: A finomra reszelt sárgarépát és az apróra vágott hagymát összekeverjük a csirkehússal, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy formáját nagyjából megtartó masszát kapjunk. Alaposan összedolgozzuk, majd felét őzgerincformába simítjuk. A meghámozott főtt tojásokat négybe vágjuk, és a tojásnegyedeket ráhelyezzük a húsmasszára szorosan egymás mellé (enyhén bele is nyomkodjuk). A maradék húsmasszát rásimítjuk a tojások tetejére, meglocsoljuk néhány csepp olajjal, és forró sütőben 40-45 perc alatt szép pirosra sütjük. 10-15 percig hagyjuk hűlni, mielőtt kiborítanánk és szeletelnénk. Köretként bármi illik mellé, mi - mint általában - kenyérrel és hordós savanyúsággal ettük. Hidegtálon is jól mutat.  Főtt sárgarépával, ecetes paprikával, savanyú uborkával kombinálva még szebb, érdekesebb, kívánatosabb. Húsnapon ehető.

Nincsenek megjegyzések: