2011. március 26., szombat

Köményes-rizses padlizsán



Ezen a télen rengeteg padlizsánt ettem. Nemcsak én, hanem a többiek is a családból, de én még többet. Nem frisset, persze, hanem még bőven van abból a 40 kilóból, amit az ősszel anyuval lesütöttünk, de biztos, hogy finomabb is, mint amit most lehet venni.

És akkor egyszer ott álltam a kiolvasztott padlizsánnal és nem tudtam, mi legyen belőle. Krémnek már nagyon unom, mégha imádom is. De éppen megjelent a Kifőztük 3. száma, lapozgattam, és a szemembe szökött Renáta Padlizsán köményes rizzsel című receptje. Gyorsan elolvastam, és már indultam is a konyhába. Történetesen volt valami maradék főtt rizsem, friss paradicsom helyett aszalt paradicsomot és házi paradicsomlevet használtam, és a végeredmény egy nagyon finom, bár nem igazán fotogén étel lett. Kissé vacilláltam, hogy beletegyem-e az őrölt köményt vagy sem, de végül kipróbáltam kicsiben és nagyon ízlett, ezért az egészbe tettem. Mivel kicsit másabbak voltak az alapanyagaim, mint ahogy a receptben írta (ugye, fagyasztott padlizsán, főtt rizs, aszalt paradicsom), menjetek nyugodtan a Kifőztük oldalára, töltsétek le az újságot ingyenesen regisztráció nélkül, és olvassátok el benne a receptet. Aki nem riad vissza a hústalan fogásoktól, biztos értékelni fogja. Zöldség- és tésztanapon ehető az ételek társításán alapuló diétákban.

NÚ - 2019/AUG.27.

9 megjegyzés:

Könyvlelő Kritta írta...

A blogomon vár egy kis meglepetés, ha benézel hozzám, valamint Eszter játékának keretében szeretnék küldeni „Egy jó szót”, mivel nagyon szeretem a blogodat, és sokat olvasgatom, tanulok Tőled.
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Krisztina

Ircsike írta...

Koszonom az otletet! Padlizsan es rizs.... en is osszerakom, de komeny helyett valami mast hsznalok. Valamiert a komeny nem a kedvenc fuszerem, de a padlizsant es a rizst is nagyon szeretem! :-)

Bianka írta...

Izgalmas,finom lehet

Ceffa írta...

Sedith gratulálok!!
Te lettél játékom 2. helyezettje.
Kérlek nézz be hozzám, hogy átadhassam neked az 1000.- ft-os vásárlási utalványt:)
Ceffa

Császár Erus írta...

Milyen jó, hogy vagytok! A holnapi napon szerettem volna padlizsán krémet keverni, lefagyasztott padlizsánból. Ugyanúgy vagyok, mint te imádom, de már unom:) Biztosan holnap nálunk is ez lesz az ebéd:) Köszi:)
Részemről is megérdemled az "egy jó szót", fogadd sok szeretettel.

Renata Kalman írta...

Örülök, hogy kipróbáltad :)
A fotózása nekem is egy feladvány volt...

Éva írta...

Sokszor betévedek hozzád nézelődni,ötletet nyerni ezért szeretnék neked küldeni "egy jó szót.

M írta...

A padlizsán nekem is nagy kedvencem. De nekem nincs eltéve. Várok nyárig, aztán okulok belőle, hogy milyen az, ha nincs eltéve télire. :)

sedith írta...

Gyöngyi, mifelénk ez nyárvégi hagyomány a családok min. 70 %-ánál, hogy elteszik a lesütött padlizsánt. Újabban lefagyasztva, régebb viszont üvegben tették el, már szinte kész krémként. Az is nagyon finom. Néhány üveggel szoktam eltenni én is minden évben.:)

Related Posts with Thumbnails

2011. március 26., szombat

Köményes-rizses padlizsán



Ezen a télen rengeteg padlizsánt ettem. Nemcsak én, hanem a többiek is a családból, de én még többet. Nem frisset, persze, hanem még bőven van abból a 40 kilóból, amit az ősszel anyuval lesütöttünk, de biztos, hogy finomabb is, mint amit most lehet venni.

És akkor egyszer ott álltam a kiolvasztott padlizsánnal és nem tudtam, mi legyen belőle. Krémnek már nagyon unom, mégha imádom is. De éppen megjelent a Kifőztük 3. száma, lapozgattam, és a szemembe szökött Renáta Padlizsán köményes rizzsel című receptje. Gyorsan elolvastam, és már indultam is a konyhába. Történetesen volt valami maradék főtt rizsem, friss paradicsom helyett aszalt paradicsomot és házi paradicsomlevet használtam, és a végeredmény egy nagyon finom, bár nem igazán fotogén étel lett. Kissé vacilláltam, hogy beletegyem-e az őrölt köményt vagy sem, de végül kipróbáltam kicsiben és nagyon ízlett, ezért az egészbe tettem. Mivel kicsit másabbak voltak az alapanyagaim, mint ahogy a receptben írta (ugye, fagyasztott padlizsán, főtt rizs, aszalt paradicsom), menjetek nyugodtan a Kifőztük oldalára, töltsétek le az újságot ingyenesen regisztráció nélkül, és olvassátok el benne a receptet. Aki nem riad vissza a hústalan fogásoktól, biztos értékelni fogja. Zöldség- és tésztanapon ehető az ételek társításán alapuló diétákban.

NÚ - 2019/AUG.27.

9 megjegyzés:

Könyvlelő Kritta írta...

A blogomon vár egy kis meglepetés, ha benézel hozzám, valamint Eszter játékának keretében szeretnék küldeni „Egy jó szót”, mivel nagyon szeretem a blogodat, és sokat olvasgatom, tanulok Tőled.
http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html
Krisztina

Ircsike írta...

Koszonom az otletet! Padlizsan es rizs.... en is osszerakom, de komeny helyett valami mast hsznalok. Valamiert a komeny nem a kedvenc fuszerem, de a padlizsant es a rizst is nagyon szeretem! :-)

Bianka írta...

Izgalmas,finom lehet

Ceffa írta...

Sedith gratulálok!!
Te lettél játékom 2. helyezettje.
Kérlek nézz be hozzám, hogy átadhassam neked az 1000.- ft-os vásárlási utalványt:)
Ceffa

Császár Erus írta...

Milyen jó, hogy vagytok! A holnapi napon szerettem volna padlizsán krémet keverni, lefagyasztott padlizsánból. Ugyanúgy vagyok, mint te imádom, de már unom:) Biztosan holnap nálunk is ez lesz az ebéd:) Köszi:)
Részemről is megérdemled az "egy jó szót", fogadd sok szeretettel.

Renata Kalman írta...

Örülök, hogy kipróbáltad :)
A fotózása nekem is egy feladvány volt...

Éva írta...

Sokszor betévedek hozzád nézelődni,ötletet nyerni ezért szeretnék neked küldeni "egy jó szót.

M írta...

A padlizsán nekem is nagy kedvencem. De nekem nincs eltéve. Várok nyárig, aztán okulok belőle, hogy milyen az, ha nincs eltéve télire. :)

sedith írta...

Gyöngyi, mifelénk ez nyárvégi hagyomány a családok min. 70 %-ánál, hogy elteszik a lesütött padlizsánt. Újabban lefagyasztva, régebb viszont üvegben tették el, már szinte kész krémként. Az is nagyon finom. Néhány üveggel szoktam eltenni én is minden évben.:)